miercuri, 27 februarie 2013

Targul Martisorului la Muzeul Taranului Roman

Prin târg:
eu si martisoarele mele- sa nu ma dea modestia afara din casa si alti expozanti si martisoarele lor - toate minunate

Intrat în obişnuinţa publicului bucureştean, Târgul Mărţişorului continuă să experimenteze prin criteriile de selecţie care vizează valoarea obiectului handmade şi inovaţia, un grad de creativitate care să situeze participanţii în sfera artistică şi a unui meşteşug capabil să fie reînnoit. Selecţia urmăreşte şi anul acesta ca Târgul Mărţişorului să aibă o ofertă foarte bogată, uşor reperabilă prin diversitatea şi unicitatea mărțișoarelor, fie că au ca sursă de influență lumea țărănească, fie că recuperează stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, la banda desenată sau personaje din mitologia țărănească și urbană) să comunice cu expresivitate, imaginație, simț al umorului și o bună stăpânire a materiilor cu care sunt create. Suntem interesați și de aducerea în atenția publicului cumpărător a anumitor categorii de mărțișoare care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent ca, de exemplu, mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade. Povestea mărţişorului prinde zeci şi zeci de chipuri în cusături, fire de lână, fetru, lut, lemn, hârtie manuală, piele, plastic, metal şi alte materii interesant exploatate.
Decorăm târgul şi cu câteva gusturi proaspete şi dulci de turtă dulce, kürtős kalács, mere şi prăjituri de casă, suc natural de mere, fructe uscate şi miere.
De asemenea, invităm ca participanţi şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care au ca activitate acţiuni cu caracter umanitar.

 
Piesa de teatru cu păpuşi şi umbre, Baba Dochia, susținută de trupa Tropăiele - coordonator Beatrice Iordan, 2 martie 2013, ora 13.00, sala Atelierului de creativitate.

Orarul târgului: orele 10 -18.
Bilet de intrare: 6 lei preţ întreg, 3 lei preţ redus (elevi, studenţi, pensionari)

luni, 18 februarie 2013

Bazarul de Dragobete


.

Bazarul de Dragobete de la Ceainăria Serendipity se adresează îndrăgostiţilor care doresc să îşi surprindă jumatatea cu un cadou original, lucrat manual (handmade), dar, în acelaşi timp, să se bucure de o experienţă unică într-un spaţiu cald şi familiar, lipsit de aglomeraţia şi agitaţia centrelor comerciale. De asemenea, şi anul acesta cei prezenţi pot alege atât cadouri pentru el sau pentru ea, dar şi daruri ce pot fi oferite cu ocazia Mărţişorului.

Expoziţia cu vânzare de la Ceainăria Serendipity vă aşteaptă cu o mare varietate de produse handmade, de la mărţişoare delicate la bijuterii unicat lucrate cu migală, de la accesorii vestimentare originale la ceaiuri aromate şi vase pentru servirea ceaiului.


Vă invităm Duminică 24 Februarie să ne treceţi pragul pentru a participa la a 5-a ediţie a bazarului organizat cu ocazia sărbătorii româneşti de Dragobete. Bazarul începe la ora 10.00 şi ţine până la orele 18.00, interval în care aveţi ocazia să admiraţi şi să cumpăraţi obiecte speciale, confecţionate manual şi să vă relaxaţi într-o atmosferă primitoare savurând un ceai aromat

La intrare participanţii cumpără cu doar 7 lei o cană de ceai aromat Crazy Love din fructe exotice şi primesc cadou participarea la tombola cu premii tentante.

Vă aşteptăm cu drag!

vineri, 1 februarie 2013

noapte de iarna

Noapte de iarna

Colaj (hartie, metal, dantela)